Szentes Ildikó vagyok, a Padlizsán Nyelvstúdió vezetője.

Diplomáimat az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán (orosz-történelem), illetve a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (angol) szereztem.

Az oktatás sok területét kipróbáltam: tanítottam a közoktatásban, jelenleg nyelviskolákban és magántanárként oktatok.
Vallom azt, hogy az eredményes tanulás egyik lényeges kritériuma a tanár személyisége.

Fontos, hogy a tanár legalább annyira akarjon sikert elérni, mint a tanítványa. Ez még inkább igaz a nyelvtanár munkája során, hiszen a nyelvvizsga sikeressége egyaránt függ a tanár és a tanuló akaratától, hozzáállásától.

Döntő szempont még, hogy személyre szabott, a diák tudásához és igényeihez alkalmazkodó tanmenettel sokkal könnyebb a tanulási folyamat.

Persze fontos a tanuló motiváltsága is. A siker eléréséhez könnyebb az út, ha lelkes, szorgalmas a diák. A motiváció fenntartásáért a tanár is sokat tehet érdekes órákkal, kihívást jelentő feladatokkal, kommunikáció centrikus gyakorlatokkal.

Vállalkozásként fontosnak tartom az üzleti kapcsolatok építését, és azt, hogy Padlizsán Nyelvstúdió megmutassa magát. Ennek egyik eszköze volt, amikor a honlap résztvett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2007-es Webdesign Díj pályázatán, amelyben emléklappal jutalmazták az internetes kommunikáció területén megvalósított munkánkat:

Webdesign emléklap

Vissza a lap tetejére

Szentes Ildikó
nyelvtanár

Telefon: 36-30-855-06-07
E-mail: szentes.ildiko@chello.hu

Térkép